Studentendebat: Is TTIP gezond?

25 Junio 2015
Event
Date
25 Junio 2015

TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), een ‘geheime’ vrijhandelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en Europa, is de laatste tijd veel in het nieuws. Voorstanders beweren dat het de economie zal stimuleren en vele belemmeringen voor ondernemers zal wegnemen. Tegenstanders vinden vooral dat Europa een veel strengere regelgeving heeft op het gebied van welzijn en natuur. Ze zijn bang dat de Amerikaanse invloeden hierheen overwaaien én dat er oneerlijke concurrentie zal ontstaan.

Ook op het gebied van zorg valt er veel te zeggen. Welke gevolgen heeft TTIP voor onze gezondheid? Welke kansen en valkuilen zijn er voor de farmaceutische industrie? Zullen medicijnen door TTIP nog duurder worden? En welke rol spelen de lobbypraktijken van de grote bedrijven in Brussel?

Wil je meer leren over TTIP en het effect op de gezondheidszorg? Dit is je kans live in debat te gaan met politieke sprekers als Fred Teeven (VVD), Bas Eickhout (GroenLinks) en Agnes Jongerius (PvdA). Ook Nefarma, de brancheorganisatie van de farmaceutische bedrijven is aanwezig. Remco van de Pas en Erik Wesselius zullen deze zaken kritisch bespreken.

Na inleidende presentaties en een debat tussen de politici is er ruimschoots de tijd om je eigen mening te delen en vragen beantwoord te krijgen. Na afloop kan er verder gediscussiëerd worden onder het genot van een drankje.

*** SPREKERS ***

- Remco van de Pas (Institute Tropical Medicines/Clingendael)
- Ad Antonisse (AstraZeneca; Nefarma)
- Erik Wesselius (Corporate European Observatory)
- Agnes Jongerius (Europees Parlement PvdA)
- Fred Teeven (Tweede Kamer VVD)
- Bas Eickhout (Europees Parlement GroenLinks)

*** TICKETS ***

Tickets kosten €5,-, incl. een drankje en zijn verkrijgbaar via www.ttipjevandesluier.nl.

 

*** LOCATIE ***

De locatie ligt in hartje Utrecht en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

 

*** OVERIG ***

Heb je een brandende vraag aan een spreker? Of is iets niet duidelijk? Stuur deze per mail aan ons (uaem.utrecht@ifmsa.nl)!

Het debat is een initiatief van UAEM-Utrecht, Wemos, TNI en SOMO.