Mirjam van Reisen benoemd tot nieuw bestuurslid Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV)

03 မေလ 2013
Press release

Net voor haar abdicatie heeft Koningin Beatrix Prof. Dr. Mirjam van Reisen beëdigd als bestuurslid Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en daarbinnen voorzitter Commissie Ontwikkelingssamenwerking; het instituut dat de regering en de Staten-Generaal adviseert over het buitenlandse beleid.

Van Reisen is professor Internationale Sociale Verantwoordelijkheid aan de Universiteit van Tilburg, en sinds 2011 bestuurslid bij het Transnational Institute (TNI) in Amsterdam.

Fiona Dove, directeur van TNI, zegt in een reactie: “De recente veranderingen in de internationale poltiek vragen om een vernieuwende visie op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en handelsrelaties. Wij zijn heel trots dat een van onze bestuursleden deze taak op zich gaat nemen.”

Van Reisen is toonaangevend op het gebied van EU beleid, ontwikkelingssamenwerking en gender. Ze is oprichter van  het onderzoeksbureau Europe External Policy Advisors (EEPA). Binnen het AIV zal zij de regering en Staten-Generaal adviseren op het gebied van mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en Europese Integratie.

Neem voor meer info contact op met:

Hilde van der Pas: hildevanderpas@tni.org

Fiona Dove: fdove@tni.org

Mirjam van Reisen: mvreisen@eepa.be