Drugsboeren komen samen in Heemskerks Kasteel Assumburg

RTV NH -  Zo'n veertig drugsboeren uit vijftien landen, goed voor honderden hectares marihuanaplanten, cocaplanten en papaverplanten, zijn vandaag en morgen bij elkaar in het Heemskerkse kasteel Assumburg.

Floris Leeuwenberg

Watch the video on the website of RTVNH

Hoewel je met hun jaarlijkse oogst de hele provincie Noord-Holland voor minimaal een week kunt verdoven, is dat juist niet de bedoeling. Met de bijeenkomst willen de telers juist aandacht vragen voor de armoede en conflicten die het gevolg zijn van de zogeheten 'war on drugs'. 

Drugscriminelen
De boeren hopen dat er een moment komt waarop zij in alle rust hun gewassen kunnen verbouwen. Want dat zij de grondstoffen voor drugs verbouwen, betekent niet automatisch dat zij ook drugscriminelen zijn. Zo worden papaver (de grondstof voor opium en heroïne) en marihuana ook gebruikt om medicijnen te fabriceren.  

De bijeenkomst wordt gezien als voorbereiding op een VN-drugsconferentie in New York, later dit jaar. Daar zijn de drugsboeren zelf niet welkom, maar ze willen dat de slotverklaring van die conferentie rekening houdt met hun belangen. 

Ideas en movimiento

Impulsa nuestra labor

Si deseas apoyar nuestro trabajo, considera realizar una donación. Nos comprometemos a que nuestra valiosa investigación esté accesible sin costo, pero para eso necesitamos de tu ayuda. Si todas las personas que leen nuestro contenido realizan una donación de tan solo €12 podremos apoyar nuestro trabajo durante tres años.

Done Ahora