Duizenden betogers tegen TTIP

De Telegraaf - "Het verzet tegen het omstreden handelsverdrag groeit. Hoe meer mensen over TTIP weten, hoe minder ze het zien zitten. Bij de eerste acties tegen TTIP waren we met tientallen, later met honderden, zaterdag met ruim 7000 en de volgende keer zijn we met nog meer mensen", zegt Jurjen van den Bergh namens de maatschappelijke organisaties die het TTIPalarm organiseerden.

Milo Rottinghuis

De demonstratie begon zaterdag op het Jonas Daniel Meijerplein. Vervolgens liepen mensen in een grote mars door de stad naar het Museumplein.

Ook in andere Europese steden waren er zaterdag protesten tegen het handelsverdrag. In Berlijn waren naar schatting van de politie ongeveer 150.000 mensen op de been. Het ging om een van de grootste betogingen dit jaar in Duitsland. Ook in onder meer Madrid, Helsinki, Warschau en Praag waren er betogingen. De organisatie schatte de opkomst op een kwart miljoen mensen, aldus Duitse media.

Eerder deze week overhandigden de maatschappelijke organisaties samen meer dan 3 miljoen handtekeningen tegen TTIP aan de Europese Commissie.

 

Lees hier het artikel.