Referendum over TTIP in de maak

Fok! - Nu we er toch lekker inzitten, kunnen we net zo goed doodleuk doorgaan. Wellicht ten overvloede willen we er de Fok!kers op wijzen dat er is opnieuw een referendum in de maak is, deze keer over een onderwerp dat wel erg belangrijk is de nabije toekomst. Meer Democratie, foodwatch, Milieudefensie en het Transnational Institute zijn krabbels aan het verzamelen, teneinde een referendum tegen het TTIP en het CETA-verdrag te organiseren.

ttip_referendum

Het Platform TTIP CETA Referendum, zoals ze zichzelf noemen, maken zich grote zorgen over de invloed die grote bedrijven zouden kunnen hebben op het reilen en zeilen in Europa. De -nog in de maak zijnde- verdragen met de Verenigde Staten en Canada, zouden wat verder gaan dan 'normale' handelsverdragen. Critici vrezen dat onze democratisch gekozen wetgeving eronder gaat lijden, als de verdragen doorgezet worden.

Individuen die het oneens zijn met een onevenredig grote invloed van buitenlandse bedrijven in de Nederlandse maatschappij, kunnen hier de petitie vinden en eventueel ondertekenen.

 

Lees het volledige artikel

Ideas into movement

Boost TNI's work

50 years. Hundreds of social struggles. Countless ideas turned into movement. 

Support us as we celebrate our 50th anniversary in 2024.

Make a donation